Bilde i passet – nesten alltid mislykket?

Har du pass? Med et riktig flott bilde av deg selv der du verken kunne smile eller på andre måter vise tenner? Et som får tollbetjentene til å heve øyebrynene og trekke på smilebåndet når du skal igjennom passkontrollen? Mitt pass er sånn. Tatt i all hast, i lunsjen en stressende arbeidsdag, fordi jeg var nødt til å ha passet klart til jeg skulle ut å reise – og jeg må leve med det i enda fem år til før jeg endelig kan få et nytt pass.

Nå synes jeg det har blitt litt festlig å se reaksjonen til kontrollørene som liksom skal være «hard to the bone» der dem sitter i sine stilige uniformer, men som likevel ikke kan la være å heve på øyebrynet i det dem skal se om dette virkelig er meg, og må se etter en ekstra gang. Joda – det er meg – på en virkelig dårlig dag for litt over fem år siden – men det vet jo ikke de. Men i 2020 en gang skal jeg gjøre et nytt forsøk og fornye passet igjen – og jeg skal være både nyfrisert og nysminket til det nye bildet. Og det skal ikke skje på en regnværsdag.

admin