De ulike typene utstyr

Fotografering er en kunst, en kunst som krever sjel og ekspertise. Det er nemlig ikke nok å kunne tegne for å male et kunstverk. Det krever lange timer bak arbeidsbordet, mange bøker på hylla og en rekke feil på veien. Om du har interesse for fotografering og gjerne vil komme i gang med denne spennende hobbyen, bør du sette deg ned og tenke – hvor vil du komme hen? Hva vil du gjøre med bildene? Er du klar til å bruke en god del penger, og enda mer tid, på å gjøre ting rett?

Før du går i gang – lag en liste

Hvis du er klar til å sette i gang, må du legge av et budsjett. Et speilreflekskamera er et must om du vil ta gode bilder – speilrefleksen gir deg nemlig friheten til å stille inn alt fra mengden av sollys til selve utløseren på kameraet. Det er veldig viktig å huske at selve kameraet ikke spiller noen særlig stor rolle. Speilreflekskameraer er veldig dyre, men man kan finne et rimelig alternativ uten å miste mye når det kommer til bildekvaliteten. Alt handler om utstyret, spesielt da linsene man kjøper.

Viktige fakta om speilrefleks

Speilrefleksen bearbeider bilder som linsen tar – derfor er det viktig å velge rett linse. Vil du ta bilder om kvelden eller natten, altså i mørket, er det også viktig å kjøpe en god tripod, samt en justerbar blitz. Blitzen må gjerne være trådløs, slik at du kan sette den der du behøver lys og få den til å gå av samtidig som du tar bildet. Ellers er det ikke mye tilbehør man trenger – kameraet og linsen er de to viktigste tingene du må legge av penger til.

admin