Lagre bildene dine i skyene!

icloud

Du har kanskje fått med deg at krigen mellom leverandører av nettskyer fortsatt pågår for fullt. For deg som fotograf er dette en “god krig”, fordi de ønsker å lage den beste løsningen for deg, slik at dine bilder blir lagret og er trygge i nettskyen.

Den digitale krigen

Bare i Norge finnes det over hundre selskaper som leverer nettskyløsninger, hvor du kan lagre bildene dine trygt og sikkert. Hvilken løsning du velger avhenger av ditt bruk, men det viktigste er at du faktisk lagrer dem og at løsningen du har valgt er trygt. En siste ting mange glemmer, er at bildene også må være godt tilgjengelig, slik at du kan dele dem, uansett hvor du befinner deg i verden. Den digitale krigen vil nok fortsette i noen år til, så utnytt den til din fordel.

Harddisken er ikke løsningen

Du vet sannsynligvis allerede at harddisken på datamaskinen ikke er det ideelle stedet å lagre fotografiene dine. For en harddisk eller datamaskinen, den kan krasje. Da kan bildene dine være tapt for alltid. Å lagre bildene dine i en nettsky derimot, har en rekke store fordeler. Først og fremst, vil du være i stand til å dele bildene dine omtrent når som helst, hvor som helst du har tilgang til internett. For det andre har nettskytjenester rutinemessig sikkerhetskopiert alt du laster opp. Det betyr at bildene dine er sikkert lagret, selv om datamaskinen tar fyr eller eksploderer.

admin