Modelldrømmen

Mange drømmer om å kunne leve av utseende sitt. Reise verden rund, bli sminket, ordnet og tatt bilde av, og ikke minst få godt betalt for å gjøre det. Modellverdenen er attraktiv og nåløyet er trangt. Så hva kan du gjøre for å skille deg ut, for å bli lagt merke til og for å forbedre sjansene dine?

Har du det som skal til?

En god porsjon stå-på-vilje er viktig for å klare seg i motebransjen. Du kommer til å få avslag, få høre at du ikke er god nok eller ikke ser bra nok ut. Det må du kunne håndtere og takle på en god og konstruktiv måte, hvis ikke kommer du raskt til å bli usikker på deg selv, få dårlig selvtillit og gi opp.

Det finnes helt spesielle høydekrav til modeller. Jentene må være over 173, aller helst over 175, og guttene må være over 182. I tillegg er det viktig med fin hud, gode proporsjoner, en slank kropp og det lille ekstra i yrket som modell, som vist i denne artikkelen fra Studenttorget.

Hvor vidt du har kroppen som skal til for å jobbe som modell blir først og fremst avgjort av gener. Enten er du født med modellkropp, eller så er du det ikke. Det finnes likevel ting som kan ordnes, og hos plastiske kirurger som, Plastikkirurg1 hjelper de deg å komme et skritt nærmere modell-drømmen. Er det sånn at en skeiv nese eller utstående ører står i veien for at modelldrømmen skal gå i oppfyllelse er dette enkelt å fikse.

En forutsetning for å kunne jobbe som modell er at du er glad i å bli fotografert og at du er fotogen. Flotte trekk som tar seg godt ut på kamera er viktig. For å bli en god modell må du kjenne kroppen og ansiktet godt, vite hvilke vinkler som gjør ansiktet ditt bedre, og hvilke som fremhever de trekkene du kanskje ikke er så fornøyd med.

admin