Organiser bildene dine

photos_301869479

Dagens generasjoner har et problem som er det omvendte av tidligere generasjoner når det kommer til det med bilder, nemlig overfloden. Man skal ikke så langt tilbake i tid før det å bli tatt bilde av var noe som skjedde ganske sjelden, og man hadde sjelden bilder fra «naturlige» situasjoner. Det er derfor mange bilder fra tidligere tider ikke er så hverdagslige, rett og slett fordi det var en liten prosess å få tatt et enkelt bilde.

I dag er situasjonen den omvendte. Vi har rett og slett for mange bilder. Det blir faktisk så mange at hjernene våre ikke helt klarer å registrere dem lenger. En person har gjerne hundrevis eller tusenvis av bilder fra sitt eget liv i løpet av ett eneste år. De som ikke organiserer dem skikkelig risikerer å miste alt.

Den aller beste måten å sikre bildene sine på er selvsagt å fremkalle dem og organisere dem i gode gamle fysiske fotoalbum. Med tusenvis av bilder på datamaskinen må man selvsagt være litt selektiv med dette, men det er på alle måter verdt å bruke tiden på å sikre et godt utvalg av de fineste bildene. For sannheten er at mange digitale lagringsmetoder (såkalte nettskyer) ikke er sikre fysiske løsninger. De er binære og abstrakte tall, og vi bør ikke stole for mye på at dette varer.

Det betyr selvsagt ikke at man ikke skal organisere de digitale bildene man ikke fremkaller. Det betyr bare at man bør ha noe fysisk som tar vare på dem. Det vil si at du med jevne mellomrom bør overføre bildene dine fra PCen og over på minnepinne, CD-plate eller lignende. Når alt kommer til alt er disse to løsningene de eneste som gjør deg sikker på å få oppbevart minnene dine for ettertiden. Og det skylder du virkelig både deg selv og etterkommerne dine.

 

admin